Het dagritme in het kort

In de opvang staat het comfort van uw kindje steeds voorop!

Baby’s

Bij de baby’s opteren wij ervoor om het ritme van uw kindje zoveel mogelijk te volgen. Verse fruit wordt in de ochtend gegeven en de groente wordt aan het eind van de middag gegeven tenzij ouders dit anders wensen. Flesjes worden uiteraard gegeven op vraag van kind en ouders. Melkpoeder of borstvoeding dient meegegeven te worden. Zorg ervoor dat de fles samen met de dop, de speen en de melktoren of borstvoeding goed gelabeld is zodat er geen verwarring voor de leidsters kan ontstaan tijdens de bereiding. Met de baby’tjes wordt er samen in boekjes gekeken, liedjes gezongen. Ze worden uitgedaagd om zelf te leren spelen en zichzelf te ontdekken op de mat.

Baby’s moeten hun eigen grenzen leren kennen en kunnen verleggen zodat ze zelfvertrouwen opbouwen. Dit zorgt voor een sterke ontwikkeling en doorzettingsvermogen. Het is een natuurlijk proces wat niet afgeremd zou mogen worden door hun omgeving. Zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen!

Peuters

De peuters zijn bij binnenkomst vrij om lekker te gaan spelen of nog een beetje wakker te worden en lekker even te chillen terwijl ze op hun vriendjes en vriendinnetjes wachten

De fijne motoriek wordt gestimuleerd door kralen te rijgen, te puzzelen en door het spelen met blokken. Rond 9.30 uur eten ze allemaal samen lekker vers fruit. Hierna is het tijd om gezamenlijk leuke activiteiten te gaan doen. Denk hierbij aan kleuren, schilderen, knutselen, op uitstapje, buiten spelen, educatieve spelletjes passend binnen het thema.

We werken iedere keer met een nieuw thema die dan enkele weken aanhoudt. Er worden verhaaltjes voorgelezen, liedjes gezongen en dansjes gedaan. Natuurlijk wordt er op zijn tijd geknuffeld en gek gedaan.

Om 11.30 uur is het tijd voor verse boterhammen van de warme bakker. De kindjes mogen kiezen wat ze op hun boterham willen en ze mogen kiezen tussen melk of water bij hun boterham.

Lekker slapen

Om 12.30 uur gaan de kindjes naar bed tot ongeveer 14.30 uur, dit wisselt natuurlijk per kind. Alle kindjes hebben hun eigen vaste bedje en slaapzakje. Wij maken niet graag slapende kindjes wakker omdat wij de rust van de kindjes in de opvang heel belangrijk vinden. Een dagje in de opvang is immers vermoeiender dan een dagje thuis. Wij zullen rekening houden met de vragen van de ouders maar op voorwaarde dat dit haalbaar is voor het kind. Elk kindje heeft een ander slaappatroon en wij proberen dit zoveel mogelijk te respecteren. Als ze wakker zijn krijgen ze een tussendoortje en wat te drinken.

Buiten spelen

Baby’s moeten hun eigen grenzen leren kennen en kunnen verleggen zodat ze zelfvertrouwen opbouwen. Dit zorgt voor een sterke ontwikkeling en doorzettingsvermogen. Het is een natuurlijk proces wat niet afgeremd zou mogen worden door hun omgeving. Zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen!

Verse warme maaltijden

Tussen 16.00 en 16.30 uur verzorgen wij een warme maaltijd op verzoek van de ouders. Wij koken hiervoor een wekelijks vers menu. Zien eten, doet eten. Samen met vriendjes en vriendinnetjes ontdekken ze nieuwe smaken en texturen. Vaak steken ze elkaar aan en proberen ze bij ons dingen uit die ze thuis niet willen proeven! Een ander voordeel is dat je ‘s avonds niet gehaast hoeft te koken, waardoor er meer tijd is voor een verhaaltje, badderpret of samen over de belevenissen van de dag praten. Kortom, meer tijd om van je kind te genieten.