Eerste kinderopvang met een baby spa bad

Kinderopvang De Toverschommel is de plek waar je baby heerlijk tot rust kan komen. Naast een fijne speelplek met lieve zorgzame leidsters hebben wij nu ook een baby spa bad. Hier kan je baby door middel van hydrotherapie heerlijk floaten.

Wij zijn de eerste kinderopvang met een baby spa bad, waar je baby tot 12 maanden heerlijk kan floaten. Het warme, chloorvrije water zorgt ervoor dat je baby zich vrij kan bewegen. De drijfring creëert een veilige manier om zich gewichtloos te laten voelen. Dit alles bevordert de lichamelijke, motorische en mentale ontwikkeling van je baby. Hydrotherapie heeft een positieve invloed op het evenwicht en zijn of haar coördinatie. Ook zorgt het voor een goede doorbloeding en betere spijsvertering. Het helpt je baby ontspannen en wordt vaak aangeraden bij reflux. Ook zonder klachten haalt je baby voordeel uit een spa sessie. Het versterkt de ontwikkeling zowel fysiek als mentaal.

Na een ontspannen float sessie is je baby helemaal klaar om heerlijk gemasseerd te worden. Ze genieten van de aanraking en dit bevordert de binding tussen jouw en je baby.

De voordelen van Floaten

Floaten bevordert de balans van zowel de emotionele als de lichamelijke ontwikkeling van je baby.

  • Floaten verbetert de balans en coördinatie van je baby, wat op de lange termijn helpt bij de motorische ontwikkeling
  • Het warme water werkt ontspannend en kalmerend en is goed voor het slaapritme.
  • Veel baby’s hebben nog napijnen van de geboorte en kunnen hierdoor soms huilen wanneer ze op hun rug liggen of wanneer je de armpjes door de kleertjes doet. Hydrotherapie ook wel floaten genoemd zorgt voor directe ontspanning bij elke baby.
  • De tegendruk van het water helpt tegen krampjes en heeft een positief effect op de spijsvertering.
  • De baby spa verlicht zichtbare en onzichtbare reflux.
  • Een float sessie is een lichte workout die helpt bij het versterken van de longen, de spieren en het hart van je baby. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen van je kindje, doordat hij sterker is en hierdoor bijvoorbeeld sneller gaat draaien en zelfstandig kan zitten.
  • Het gevoel van het water ondersteunt de ontwikkeling van de hersenen.
  • De band tussen ouder/leidster en de baby versterkt.
  • Floaten draagt bij aan het gevoel van veiligheid en geborgenheid.
  • Het is vooral een leuke ervaring voor baby en ouder.

Kan mijn baby komen floten

Ja dat kan! Bel even naar de vestiging om te vragen wat er mogelijk is.

Baarle-Hertog +32 (0)14 735 990
Hoogstraten +32 (0)3 297 3701
‭Turnhout +32 (0)14 49 62 87